Kinderyoga (6-12j)

Kinderyoga (6-12j)

Voorlopig enkel * YOGA OP SCHOOL *

WORKSHOP KINDERYOGA te boeken // PRIVE-LES individueel & in groepjes mogelijk

 

Bij Yogamine komt plezier maken op de eerste plaats. Op een speelse manier ontdekken en ervaren kinderen wat er in en buiten het lichaam gebeurt. Ze worden meer ontspannen, krijgen meer zelfvertrouwen en inzicht in zichzelf.

Elke les wordt rond een thema gewerkt dat aansluit bij de leefwereld van kinderen.

De lessen bieden veel variatie en zijn heel doeltreffend voor de basisontwikkeling (motorisch, cognitief, zintuiglijk, sociaal – emotioneel).

Tijdens een kringgesprek leren kinderen luisteren naar elkaar.

Het lichaam wordt ook soepel en sterk gemaakt door dynamische kindergerichte yogaoefeningen af te wisselen met rustmomenten. De kinderen worden zich bewust van hun eigen lichaam. Er wordt geoefend op concentratie en aandacht.

Door in groep te zingen, te dansen of yogaspelletjes te doen ontstaat het gevoel van samenhorigheid. We doen ook aan partneryoga, wat als heel fijn ervaren wordt.

Zintuigspelletjes prikkelen de zintuigen.

Ademspelletjes leren kinderen bewust worden van hun ademhaling.

Door het aanbieden van kindergerichte massage ontstaat rust, genot en verbondenheid tussen de kinderen. Hierdoor leren ze eigen grenzen en die van de ander te respecteren.

Yogamine biedt de ruimte om emoties te uiten en op een creatieve manier te verwerken via tekenen of knutselen.

Kinderen maken kennis met meditatie door het aanbieden van diverse aandachts- en concentratieoefeningen. Ze leren zich goed te focussen, waardoor gedachten kunnen gezuiverd worden en ontspanning ontstaat. Werken met visualisatie leert hen een veilige plek in zichzelf creëeren waar ze altijd naar kunnen terugkeren.

Kinderen komen in contact met hun innerlijke wereld en de wereld van iemand “anders”. Bij yogamine hebben we respect voor elkaar. Ieder kind is uniek en mag zijn wie het is. We gaan samen op weg om de schatten / deugden bij elkaar en in ons zelf te vinden.

Yoga betekent letterlijk verbinden. Lichaam en geest zijn één, ze horen bij elkaar.

Door regelmatig yogaoefeningen te doen, werken lichaam en geest goed samen om in balans te komen en dit zo te houden.

Ook elementen uit de kundalini yoga worden verwerkt in de lessen. Kinderen worden bij deze vorm van yoga meegenomen in de kracht van het zingen van vrolijke mantra’s en uitdagende meditaties op muziek. Met kundalini yoga wordt energie opgewekt in het lichaam, waardoor het bewustzijn vergroot wordt en kinderen beter in contact komen met hun eigen wijsheid.

Kortom: Yogamine is een feest voor lichaam en geest!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/3/5/yogamine.be/httpd.www/wp-content/plugins/designthemes-core-features/shortcodes/shortcodes.php on line 1043 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/3/5/yogamine.be/httpd.www/wp-content/plugins/designthemes-core-features/shortcodes/shortcodes.php on line 1043 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/3/5/yogamine.be/httpd.www/wp-content/plugins/designthemes-core-features/shortcodes/shortcodes.php on line 1043 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/3/5/yogamine.be/httpd.www/wp-content/plugins/designthemes-core-features/shortcodes/shortcodes.php on line 1043 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/d/3/5/yogamine.be/httpd.www/wp-content/plugins/designthemes-core-features/shortcodes/shortcodes.php on line 1043